slide5.jpg slide4.jpg slide3.jpg slide2.jpg slide1.jpg

Dave Blank over nanotechnologie in NTR Academie

Dave_Blank_bij_Comat

Hoogleraar Dave Blank van MESA+, instituut voor nanotechnologie van de Universiteit Twente, legt in NTR Acadmie uit welke vele mogelijkheden nanotechnologie te bieden heeft.

Elk jaar overlijden nog duizenden mensen aan darm- en longkanker. Om de kanker effectief te lijf te gaan is het noodzakelijk om de ziekte in een vroeg stadium te ontdekken. In de toekomst is dit mogelijk dankzij nanotechnologie. Dit kan door middel van een simpele blaastest of door het slikken van een pilletje. Dave Blank legt in NTR Academie uit wat hier allemaal bij komt kijken en welke vele mogelijkheden nanotechnologie verder te bieden heeft.

Nanotechnologie wordt in het dagelijks leven al veel toegepast, bijvoorbeeld in kunstgewrichten waardoor deze soepeler kunnen bewegen. Ook wordt er gewerkt aan waterafstotend textiel en bevatten onze mobiele telefoons al veel nano-elektronica.

Uitzending terugkijken?

In de uitzending die dertig minuten duurt wordt aandacht besteed aan wetenschappers met een goed verhaal. Klik hier om het programma terug te kijken.