slide5.jpg slide4.jpg slide3.jpg slide2.jpg slide1.jpg

11,6 miljoen euro voor High Tech Factory

news_item_htf

Minister van der Hoeven reikte op maandag 13 juli symbolisch een waardecheque van 7,6 miljoen euro uit aan Miriam Luizink, directeur van High Tech Factory en zakelijk directeur van MESA+, Instituut voor nanotechnology.

Samen met een cofinanciering van 4 miljoen euro waarvoor de Provincie Overijssel en de Regio Twente samen garant staan, is er totaal een bedrag van 11,6 miljoen euro beschikbaar om fase 2, het opzetten van een apparatuurfonds, en fase 3, de herontwikkeling van het huidige pand, op te starten.
Eerder kreeg High Tech Factory al 4,4 miljoen subsidie uit het EZ-programma Pieken in de Delta en 2,2 miljoen euro van de provincie Overijssel, voor fase 1: de ontwikkeling van testen, verpakken en assembleren van de componenten (download nieuwsbericht en video hier).

De bedrijven waarvoor de gedeelde productiefaciliteit wordt gerealiseerd hebben een extreem schone productieomgeving, een zogenaamde cleanroom, nodig om hun producten te fabriceren. Zeker voor een individuele jonge onderneming vraagt zo’n omgeving om een te grote investering. Een gezamenlijke productieomgeving biedt daarom grote voordelen voor de ondernemingen. Deze gezamenlijke productieomgeving kan nu worden gerealiseerd doordat het huidige laboratorium van MESA+ vrijkomt. Nu de Universiteit Twente een nieuw nanolab bouwt, kan het bestaande onderzoekslab worden herontwikkeld tot een productieomgeving die bedrijven in staat stelt verder te groeien. Veel van de betrokken bedrijven bewegen zich met hun produkten op de medische en farmaceutische markt als in de voedingsmiddelensector.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miriam Luizink of Monique Snippers, tel. +31.53.489.2323

Landelijke en locale berichtgeving: