slide5.jpg slide4.jpg slide3.jpg slide2.jpg slide1.jpg

Innovatieplatform Nederland: Zet Wetenschap op de Agenda!

Premier Balkenende in gesprek met Miriam Luizink, directeur High Tech Factory

Op 2 december jl. organiseerde het Innovatieplatform het event “Vrienden van Wetenschap” in Den Haag met als inzet: de wetenschap moet hoog op de maatschappelijke agenda. De voorzitter van het Innovatieplatform, premier Balkenende, opende de dag. Daarnaast waren er interessante bijdrages van o.a. Minister Plasterk, Robbert Dijkgraaf en Jeroen van der Veer.

Minister Maria van der Hoeven over High Tech Factory:
Een mooi voorbeeld van beleid dat mij bijzonder aanspreekt is de High Tech Factory Twente, waarbij in samenwerking met MESA+, instituut voor nanotechnologie, een gedeelde productiestructuur is opgezet voor op micro- en nanotechnologie gerichte jonge bedrijven. Facility sharing, dat is èn zuinig èn effectief.

High Tech Factory was één van de aanwezige exposanten; zowel Minister van der Hoeven als Premier Balkenende brachten een bezoek aan de stand om zich te laten informeren over High Tech Factory.

Tevens werd de Herman Wijffels Innovatieprijs 2009 uitgereikt. Van een recordaantal van 553 ideeën voor duurzame innovaties was Erik Staijen, Blue4Green, één van de tien genomineerden. De eerste prijs ging uiteindelijk naar Dyecoo Textile Systems die een innovatieve verfmachine ontwikkelde voor textiel.
Het event werd bezocht door meer dan 900 mensen met zeer diverse achtergrondenm zoals ondernemers, economen, toonaangevende wetenschappers, jong wetenschappelijk talent en politiek adviseurs.

Klik hier voor een fotoimpressie